Contact

Telefoon
Uitsluitend op afspraak via
072 - 5 142 142

Maandag t/m vrijdag
bereikbaar van 9-17 uur

Spreekuur

Locaties
Limmen - dinsdagochtend
Den Helder, Schagen, Heerhugowaard, Alkmaar, Beverwijk, Heemstede, Amsterdam

Website

www.tekteam.nl
info@tekteam.nl

GC Limmen

Gezondheidscentrum Limmen
Zonnedauw 2
1906 HA LIMMEN

Routebeschrijving
TEK staat voor Therapeutische Elastische Kousen. Steunkousen zijn kousen om te reizen of te sporten en kunt u zelf bij een winkel kopen. TEK zijn elastische kousen die door een arts om medische redenen worden voorgeschreven. Elastische kousen worden door uw zorgverzekeraar uit de basisverzekering vergoed. Is uw eigen risico nog niet verbruikt, dan zal uw zorgverzekeraar de kousen daarmee verrekenen. Wij werken samen met alle zorgverzekeraars en fabrikanten in Nederland. 

Medische redenen voor een arts om elastische kousen voor te schrijven zijn:
  • spataderen
  • u houdt vocht vast omdat de aderen niet goed werken
  • trombose
  • tijdens de zwangerschap
  • lymfoedeem (arm en/of been)
  • wondroos
  • lipoedeem

Om een elastische kous te kunnen aanmeten moet het been of de arm ‘oedeemvrij’ zijn. Soms is het nodig eerst te zwachtelen door de thuiszorg of een therapeut. Pas daarna worden de elastische kousen aangemeten om te voorkomen dat u opnieuw vocht vasthoudt. Waarschijnlijk zult u de kousen, afhankelijk van de medische indicatie, langere tijd moeten dragen.

Als elastische kousen goed zijn aangemeten dan zijn ze prettig om te dragen. TEKteam is deskundig, snel, klantvriendelijk en flexibel. Wij zullen medische noodzaak en persoonlijke wensen met elkaar proberen te verenigen. TEKteam meet elastische kousen aan op afspraak. U krijgt instructies hoe om te gaan met uw elastische kousen en wij leren u deze aan- en uittrekken.

TEKteam is het elastische kousen bedrijf verbonden aan Centrum Oosterwal.
Marita Oksa is de bandagiste op het spreekuur in Limmen. Wij werken samen met alle huisartsen, specialisten, fysio- en oedeemtherapeuten, zorginstellingen, thuiszorg en verloskundigen van Den Helder t/m Amsterdam. In zorginstellingen komen wij gratis aan huis. Bel ons voor een afspraak (072 – 5 142 142), wij helpen u graag. Neem naar de afspraak altijd het voorschrift van de arts en uw zorgpas mee.